LECZO Z CUKINIĄ
SKŁADNIKI:
- 4 średnie cukinie,
- 3 duże cebule,
- 0,5 kg pomidorów malinowych,
- 4 czerwone lub żółte papryki,
- 2 kiełbaski podwawelskie
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz cayenne
PRZYGOTOWANIE:
W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w paski paprykę. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Doprawiamy solą. Dusimy do miękkości. Pomidory nacinamy, sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do cukinii. Cebulę kroimy w kostkę, kiełbasę w plasterki. Smażymy na rumiano. Dodajemy do warzyw. Przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy całość i doprawiamy pieprzem. Dusimy ok. 15 min. Podajemy z ryżem lub grzankami. Smacznego! :)
POZIOM TRUDNOŚCI:
Raczej dasz radę.
PRZEWIDYWANY CZAS I UWAGI
W 1,5 h da radę się uwinąć. Leczo świetnie smakuje z ryżem.
Komentarze
Prześlij komentarz