Pyszny gulasz jest pyszny. Do tego ziemniaczki lub kasza jaglana i kapusta kiszona
tu masz na gulasz z żołądków, ale może być inne mięso, które uprzednio podsmażamy. I zamiast śmietany tu jest koncentrat pomidorowy pudliszki. Aha i w tym na zdjęciu są pieczarki i zamiast świeżej papryki słodka i por.
Gulasz z żołądków. Najpierw je umyłam (0.5 kg), oczyściłam i pokroiłam w paski. Potem gotowałam 15 min w niewielkiej ilości wody. Zmieniłam wodę (bo piana białkowa wyszła), dodałam kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego. Pokroiłam w kostkę dużą cebulę, czerwoną paprykę i starłam na tarce o grubych oczkach dużą marchewkę. Wszystko dodałam do gotujących się żołądków. I tak na małym gazie pod przykryciem pykały sobie żołądki z warzywkami 1.5 h. W międzyczasie posoliłam i doprawiłam pieprzem. Po 1.5 h wzięłam kilka łyżek mąki i śmietany zmiksowałam z kilkoma łyżkami wywaru. Wlałam do całości i wymieszałam. Na koniec przecisnęłam przez praskę czosnek (2 ząbki). Gotowe :)
Ta strona powstała 15.07.2015. Wizyt: 23.
Komentarze
Prześlij komentarz