Faszerowana cukinia
Farsz: cebula, czosnek, mięso wieprzowo - wołowe, ryż, czerwona papryka, przecier pomidorowy, przyprawy: sól, pieprz cayenne, bazylia.
Na na tę ilość cukinii, 2 cebule kroisz w kostkę, podsmażasz mocno, następnie przerzucasz do dużego garnka. Gotujesz woreczek ryżu i po ugotowaniu dajesz do garnka z cebulą. Teraz mięso. Smażysz chwilkę, do ścięcia. Doprawiasz sól i pieprz. Dajesz do garnka z ryżem. Paprykę kroisz w kostkę i dusisz do miękkości. Dajesz do garnka. Całość mieszasz i dodajesz kilka łyżek przecieru pomidorowego, z 5 łyżeczek. Mieszasz, próbujesz, doprawiasz. Nakładasz do wydrążonych cukinii (solisz łódeczki na etapie smażenia mięsa i jak pojawi się woda, to wylewasz ją). Wstawiasz do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczesz ok. 30 min. Pod koniec pieczenia można posypać startym serem.
Piec w 180 st ok. 30 min. Pychaaaa! :)
Ta strona powstała 19.08.2015. Ostatnia edycja 19.08.2015. Wizyt: 29.
Komentarze
Prześlij komentarz